Ko je Bratislav Dikić - čovek od skandala ili Mali Legija? (VIDEO)

Mediji su ranije pisali da je komandant Žandarmerije odgovoran za mnoge kriminalne afere, reketiranje, ali i pokušaje da od te jedinice napravi nove "crvene beretke"

Bratislav Dikić, komandant Žandarmerije, po pisanju medija odgovoran je za mnoge kriminalne afere, reketiranje, ali i pokušaje da od te jedinice napravi nekadašnju JSO, a da on postane "Mali Legija".

Beogradska štampa u martu ove godine, pozivajući se na neimenovane izvore, pisala je i da policija sumnja da je nekoliko pripadnika Žandarmerije, među kojima je i Dikić, umešano u kriminal.

Reč je o sumnjama da su počinjena teška krivična dela, poput reketiranja, ucenjivanja, zelenašenja, neovlašćenog prisluškivanja, pa čak i planiranje likvidacija, pisale su tada "Novosti".

Taj dnevni list je saznao i da su počele pretnje pripadnicima Sektora unutrašnje kontrole i njihovim rukovodiocima koji istražuju pripadnike Žandarmerije, a kriminalistička policija je došla do saznanja da se spremaju čak i njihove likvidacije.

Te, kao i niz prethodnih optužbi, Dikić je demantovao navodeći da je neodgovornim pisanjem medija diskreditovana čitava jedinica koja izvršava najsloženije zadatke.

(Telegraf.rs / Tanjug)