STRAŠNO: U Srbiji deluje više od 40 sekti, od kojih su mnoge satanističke!

U Registar crkvi i verskih zajednica upisano je svega 17 zajednica ove vrste, iako ih na prostoru Srbije deluje mnogo više. Mnoge od njih su opasne, destruktivne i kinje svoje pripadnike

Iako je Zakon iz 2006. predvideo obavezu verskih zajednica da se upišu u registar (da bi imala status pravnog lica, potrebno je da verska grupa podnese potpise najmanje 100 građana) mnoge od njih to nisu učinile, a procenjuje se da verskih zajednica u Srbiji ima između 40 i 60, kao i da taj broj konstantno varira, jer se dešava da pripadnici pojednih sekti "dođu, prošire svoju misiju i odu sa ovog terena".

Mnoge od njih su, opasne, destruktivne, "kinje svoje pripadnike". Veliki broj ima "surove rituale", koji se po pripadnike, neretko završavaju i tragično. Stručnjaci godinama unazad upozoravaju da je u Srbiji prisutan veliki broj satanističkih sekti, mističnih kultova, kao i da se "ništa ne čini da bi se oni suzbili".

Takođe, poslednjih dana, veliku pažnju javnosti privukla je i sekta "Familija ljubavi" koja je poznata po pedofiliji, incestu, orgijama i iživljavanj nad decom. Iako se u medijima pisalo da je u Srbiji prosutna od 2008. godine, sektolozi tvde da je na naše prostore stigla pre dvadest godina, a da je samo pitanje kada se više aktiviraju, a kada manje.

( M. Batinić)