Roditelji male Anite: Krili smo od ćerke da je Tijana umrla

- Ona nije mnogo mala, zna da boluje od iste bolesti kao Tijana. Rekla sam joj da su novinari to izmislili, da nije tačno, a onda da je Tijanino srce napao virus i da ona njega nema - priča kroz suze Ksenija Balaž, mama devojčice koja boluje od iste bolesti kao Tijana

Roditelji Anite Balaž (12), koja boluje od iste bolesti od koje je bolovala i Tijana Ognjanović, morali su, posle tragičnog događaja u SAD, da lažu sopstvenu ćerku kako ne bi izgubila nadu da će se izlečiti.

- Krili smo vest od nje na sve načine, ali je gledala neku emisiju kada je program prekinut zbog vesti da je Tijana preminula. Pokušali smo da promenimo kanal, ali viknula je na nas da ćutimo da čuje. Jako se potresla i samo je ućutala. Ona nije mnogo mala, zna da boluje od iste bolesti kao Tijana. Rekla sam joj da su novinari to izmislili, da nije tačno, a onda da je Tijanino srce napao virus i da ona njega nema - priča kroz suze Ksenija Balaž, Anitina mama.

Nakon vesti o Tijaninoj smrti ni roditelji male Anite ne znaju kako da veruju da će njihovoj ćerki biti bolje kada je bitku sa životom izgubila devojčica kojoj je pomagala cela Srbija.

- Sigurna sam da bi sve bilo drugačije da je država stala iza nje i da je operisana još u decembru - kaže Ksenija. Borba hrabrih roditelja čijem detetu je potrebna transplantacija srca jako je teška - od momenta postavljanja dijagnoze znaju da sve moraju sami.

Svi koji žele da pomognu maloj Aniti Balaž da dobije novo srce, to mogu učiniti u Komercijalnoj banci uplatom na dinarski račun: 205-9011005017941-36 Anita Balaž, Milanke Branković 6, 22230 Erdevik ili na devizni račun: SWIFT: KOBBRSBG IBAN: RS35205903101933371543.

(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata)