SKUPŠTINA: Aniti država treba da plati novo srce!

- Do 6. avgusta očekujemo usvajanje novog Pravilnika po kojem bi Anita prva iz Srbije otišla na transplataciju srca u inostranstvo o trošku države. Malu Tijanu smo izgubili, od Anite mora da krene ozbiljna briga države za ovu decu - rekao je dr Dušan Milisavljević, predsednik Odbora za zdravlje i porodicu u Skupštini Srbije

"Anita Balaž mora biti prva koju će država poslati na transplataciju srca u inostranstvo. Sledećeg utorka biće održan prvi nacionalni konzilijum, Anita će još jednom biti pregledana i država će preuzeti na sebe brigu da nađe bolnicu u kojoj će Aniti biti urađena transplatacija", rekao je dr Dušan Milisavljević, predsednik Odbora za zdravlje i porodicu u Skupštini Srbije posle sastanka sa Anitinim roditeljima i državnim sekretarom u Ministarstvu zdravlja prof. dr Vladimirom Đukićem.

Dvanaestogodišnjoj Aniti Balaž neophodni su transplantacija srca i pluća, jer boluje od teškog oblika srčane slabosti, restriktivne kardiomiopatije. Ona sa sestrom, bratom i roditeljima živi u Erdeviku kod Šida. Njeni roditelji su bezuspešno slali molbe bolnicama u inostranstvu, ali do sada nije stigao pozitivan odgovor.

(Telegraf.rs / Tanjug)