SRPSKI STANDARD SVE GORI: Dnevno pola vekne hleba, čaša mleka i mrvica čokolade!

Za jedan obrok dnevno svaki član srpskog domaćinstva ima na raspolaganju samo 82 dinara, a u "dnevni budžet" može da se uklopi pola vekne hleba, pola litre jogurta, 300 grama mesa i oko pola kilograma krompira

Za jedan obrok dnevno svaki član srpskog domaćinstva ima na raspolaganju samo 82 dinara! Ako je suditi prema anketi statističara o potrošnji, koja se u Srbiji radi prema evropskoj metodologiji, za hranu na raspolaganju dnevno imamo 247 dinara.

U "dnevni budžet" može da se uklopi pola vekne hleba - 24 dinara, pola litre jogurta - 45 dinara, 300 grama najjeftinijeg mesa sa kostima, koje staje oko 120 dinara, po pola kilograma krompira i jabuka, za koje je potrebno oko 100 dinara.

Prema količinama koje su određene u potrošačkoj korpi, porodica mesečno može da se zasladi sa najviše 200 grama čokolade. To znači da je po članu za 30 dana predviđeno 66 grama. Prema zvaničnim podacima, porodica potroši 63 jaja mesečno, što dođe 21 jaje po članu domaćinstva. Kada te zalihe podelimo na mesec dana, dnevno svaki član može da pojede 0,7 jaja.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)