BIZNIS SAVETI SA ONOG SVETA: Šumadinka biznismenima pomaže prizivanjem duhova

Vreme vračara, gatara i vidovnjaka nikako nije prošlo. O tome svedoči i priča Šumadinke, koja godinama pomaže privrednicima prizivanjem pokojnika sa onog sveta

Svetska ekonomska kriza uticala je, kako na Menhetnu, tako i u Šumadiji, na to da se privrednici sve češće obraćaju vidovnjacima. Jedni biraju onlajn vračare, drugi tetka Jelu, Miru, Daru iz prigradskog naselja. Ali samo jedna žena biznismenima pomaže prizivanjem duhova?!

Privrednik Dejan M. (43) iz okoline Kragujevca uspeo je u vremenu ekonomske krize da spase firmu, zahvaljujući tome što poslovne savete prima isključivo od pokojnog tasta?! Tako bar kaže vidovita Šumadinka, donedavno izuzetno posećena, Šumadinka koja za sebe tvrdi da je medijum i da kontaktira sa onostranim.

- Moj klijent Dejan je sa ortakom otvorio pržionicu kafe. Dva puta su nekog dobavljača naručili po isporuku, a onda je on počeo da navaljuje da naruče još jednom, što pre. Dejan se premišljao, vrednost robe bila je veća od 10.000 evra. Došao je kod mene i rešio da u pomoć pozove pokojnog tasta! Tast, koji je za života bio iskusni privatnik, "rekao“ mu je da treću turu ne uzima - tvrdi ova žena.

Osim baba vračara Srbima su dostupne i internet vračare i vidovnjaci. Niko od njih ne propušta da navede da pomaže u poslovnim odlukama. Vidovnjaci bacaju kletve i "mrtvački živu" na konkurenciju, isteruju nečastive sile iz poslovnog prostora i prodaju amajlije. Stravu, odnosno strah privrednika pred važne poslovne odluke, uništavaju let lampom?!

(M. M.)