Bebi-oprema u Srbiji najskuplja na svetu

Za jedna kolica u Srbiji morate izdvojiti preko 10.000 dinara, a u Nemačkoj, Poljskoj ili Švedskoj možete da ih nađete za svega 19 do 27 evra. Slična situacija je i sa ostalom bebi - opremom

Roditeljima iz Srbije više se isplati da otputuju u Švedsku na jedan dan nego da bebi -odeću i krupnu opremu kupe u Srbiji. Troškovi transporta, poreza, marže doprineli su tome da cene bebi-opreme u Srbiji budu za 40 do 70 odsto skuplje u Srbiji nego u zemljama zapadne i severne Evrope.

Za jedna kolica u Srbiji morate izdvojiti preko 10.000 dinara, a u Nemačkoj, Poljskoj ili Švedskoj možete da ih nađete za svega 19 do 27 evra. Kreveci se, umesto oko 100, tamo plaćaju do 60 evra, a auto-sedišta mogu da se kupe već za 12 evra. Čak i kada se na to dodaju troškovi avionske, ili autobuske karte, roditeljima je za oko 30 odsto jeftinije da pazare u instranstvu nego u Srbiji.

Jovan Mišić, otac iz Beograda, garderobu kupuje u Sloveniji, za petinu cene koju bi morao da plati u Srbiji. Pelene mu donose iz Bugarske. Mađarsku izbegava jer preprodavci kupuju najjeftiniju robu.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)