PRVI PUT NA MORU: Deca sa Kosova i Metohije letuju u Čanju (FOTO)

- Ovo putovanje je prilika za najsiromašniju decu da prvi put vide more, prekinu život u izolaciji i upoznaju drugu decu - kaže Arno Gujon, direktor organizacije "Solidarnost za Kosovo"

Deca, koja su juče stigla u letovalište u Čanju, a koju je izabrala Raško-prizrenska eparhija po socijalnim kriterijumima, već se kupaju.

Ohrabreni uspehom prošlogodišnjeg letovanja u Herceg Novom, francuska organizacija "Solidarnost za Kosovo" je i ove godine ponovila akciju i odvela četrdesetoro dece iz srpskih enklava na Kosovu i Metohiji na more.

- Ovo putovanje je prilika za najsiromašniju decu da prvi put vide more, prekinu život u izolaciji, upoznaju drugu decu, stvaraju prijateljstva, i istovremeno uživaju u raspustu na mirnom mestu, daleko od posebno teške svakodnevice - rekao je Arno Gujon, direktor organizacije "Solidarnost za Kosovo".

Gujon je dodao da će sedmodnevni boravak dece na moru biti ispunjen kulturno-umetničkim aktivnostima kao što su pozorište ili slikarstvo, ekskurzijama brodom i obilaskom manastira.

(S. S.)