Uhapšen brat Zvonka Veselinovića!

Magistralni put od južnog dela Kosovske Mitrovice ka Leposaviću blokiran je u Rudaru. Veselinović je najverovatnije uhapšen zbog vozila, za koje se sumnja da je povezano sa pucnjavom iz 2012. godine

Pripadnici Euleksa i specijalnih jedinica KPS-a uhapsili su nešto pre 15 časova Žarka Veselinovića, rođenog brata Zvonka Veselinovića koji je ranije hapšen zbog krivičnog dela organizovani kriminal. Srbi sa severa KiM blokirali su magistralni put od od južnog dela kosovske Mitrovice ka Leposaviću, nezadovoljni hapšenjem ali i razgovorima sa predstavnicima Euleksa.

Žarko Veselinović je uhapšen u mestu Rudare oko 14:50, a pola sata posle toga oglasile su se sirene za vazdušnu opasnost. Ubrzo, grupa građana krenula je ka mestu Rudare, gde je, kod krsta, blokiran magistralni put. Predstavnici Srba najpre su razgovarali sa sa pukovnikom Ujedinjenih regionalnih jedinica za sever Kosova Kristoferom Ferom a potom i sa političkim savetnikom regionalnog šefa Euleksa za Sever Jorgosom Makarikisom.

Okupljeni narod je razočaran i kaže da ovo hapšenje jasno pokazuje nameru međunarodne zajednice i Euleksa da je u pitanju namerno integrisanje severa KiM u Prištinske institucije. Okupljeni narod je napomenuo da se neće povući dok ne dobiju odgovor zbog čega se njihovi sugrašani hapse bez ikakvih dokaza.

Istragu vodi Euleksov tužilac u mešovotom timu s Kancelarijom Osnovnog tužilaštva u Mitrovici.

(S. S.)