Kenedija greškom upucao špijun!

Ubistvo Džona Kenedija je tokom decenija objašnjavano raznim zavereničkim teorijama, a 75 odsto Amerikanaca i dalje ne veruje u zvaničnu verziju o jednom, usamljenom strelcu

Najnoviji dokumentarni film o atentatu na bivšeg američkog predsednika Džona Kenedija donosi nove dokaze, prema kojima je drugi, fatalni hitac, slučajno ispalio jedan od agenata tajne službe zadužen za bezbednost predsedničkog konvoja u Dalasu.

Ubistvo Džona Kenedija je tokom decenija objašnjavano raznim zavereničkim teorijama, a 75 odsto Amerikanaca i dalje ne veruje u zvaničnu verziju o jednom, usamljenom strelcu. Vođene su brojne istrage kako bi se dokazalo da je 35. predsednik SAD pogođen sa dva metka ispaljena s dva različita mesta.

Autori novog dokumentarnog filma "JFK: The Smoking gun", koji bi trebalo da bude emitovan u novembru, povodom 50-godišnjice od Kenedijeve smrti, ističu da je fatalni metak slučajno ispalio agent tajne službe Džordž Hiki, koji se vozio u konvoju, u kadilaku iza predsedničkog automobila.

(Telegraf.rs / Tanjug)