SPASILO GA PRIVOĐENJE: Roditelji hteli da linčuju vlasnika ringišpila u Požarevcu! (FOTO)

U trenutku dok se u korpama vozilo desetoro dece, pukao je glavni noseći stub na ringišpilu, zbog čega se, zajedno sa decom, srušio. Utvrđeno da vlasnik nije imao dozvolu za postavljanje ove sprave

Miroslava Nikolića (55) iz Žabara, vlasnika ringišpila koji se srušio u Salakovcu kod Malog Crnića u blizini Požarevca, roditelji i meštani hteli su da linčuju, ali ga je u poslednjem trenutku spasila policija hapšenjem i odvođenjem u pritvor.

Nesreća se dogodila oko 23 sata, u dvorištu Osnovne škole "Moša Pijade", na čijim se terenima odigravao tradicionalni turnir u malom fudbalu. U trenutku dok se u korpama vozilo desetoro dece, pukao je glavni noseći stub na ringišpilu, zbog čega se on, zajedno sa decom, srušio.

Ubrzo su došla dva vozila službe Hitne pomoći i povređenu decu prebacila u požarevačku Opštu bolnicu "Dr Vojislav Dulić".

- Dok smo pratili utakmicu, odjednom smo čuli neki prasak i zapomaganje dece. Pošto smo se okrenuli, videli smo iza tribina srušeni ringišpil i decu kako plaču i jauču. Svi smo odmah pritrčali da im pomognemo, a uskoro je stigla i Hitna pomoć - kažu očevici.

Oni navode da su se mnogi od njih, besni zbog povređivanja dece, ustremili na vlasnika ringišpila, ali je njega u poslednjem trenutku spasila policija.

(D. K.)