MARINA ABRAMOVIĆ: Crnogorci žive duže i nikada ne stare (VIDEO)

Tokom šezdesetak minuta intervjua Marina Abramović je odgovorila koliko daleko je spremna da ide u svojim performansima, ali i kako nije kinula tokom performansa "Umetnik je prisutan"

"Marina, gde si", tako je glasilo jedno od stotinak pitanja koja su upućena umetnici tokom “Ask Me Anything” (Pitajte me bilo šta) jednočasovnog događaja koji je 31. jula organizovao sajt Reddit.

- Upravo sedim na drvenoj stolici ispred kompjutera i odgovaram na što više pitanja na koliko mogu u ovom jednom satu, jer mislim da je važno da vam odgovorim iskreno i otvoreno - odgovorila je Abramović.

I čini se da je bilo upravo tako. Tokom šezdesetak minuta umetnica je odgovorila na brojna pitanja kako o karijeri tako i o umetničkom životu. Mnoge je zanimalo kako napreduje izgradnja MAI instituta, koliko daleko je Marina spremna da ide u svojim performansima, ali i šta sluša od muzike i kako je uspela da se suzdrži da tokom tromesečnog iscrpljujućeg performansa “Umetnik je prisutan” (MoMA, 2010) nijednom ne kine.

(Telegraf.rs / Izvor B92)