BRŽE DO MORA: Dodik otvorio put preko prevoja Čemerno

Vlada Republike Srpske izdvojila je 72 miliona KM za gradnju ove deonice, čija je dužina oko devet kilometara, pa će put preko Čemerna biti skraćen za oko pet kilometara

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pustio je u saobraćaj novoizgrađenu trasu puta preko prevoja Čemerno, koja se ocenjuje kao istorijski projekat koji će predstavljati najkraću saobraćajnu vezu Srbije sa crnogorskim primorjem.

Dodik je istakao da novoizgrađena trasa puta predstavlja "vrata Hercegovine, slobodu Hercegovine i Republike Srpske", te da je realizacijom projekta trajnog rešenja klizišta Čemerno, Srpska pokazala sposobnost da može rešiti sve probleme.

- Danas je važno pobeđivati, a Republika Srpska to i čini - rekao je Dodik.

On je istakao da je realizacijom ovog projekta pobedio narod, ali i Republika Srpska, koja je u teškim vremenima, na zadovoljstvo naroda Hercegovine, ali i Srbije i regiona, uspela da uradi ono što niko do sada nije.

- Sanjao sam o ovom danu kada ću otvoriti jednu od najtežih dionica na području Republike Srpske i šire, kako bi se osiguralo bezbedno putovanje - naglasio je predsednik Srpske.

U okviru graditeljskog poduhvata, koji je počeo u septembru 2008. godine, urađen je najduži tunel u BiH, dug 2.109 metara, kraći tunel, nekoliko malih mostova.

(Telegraf.rs / Izvor: Srna)