Blokada upozorenja u Donjem Jarinju

Sindikalni predstavnici traže da se odmah isplate zaostale privremene naknade zaposlenim radnicima društvenih preduzeća za sedam meseci u 2013. godini koji su ostali da žive i rade na KiM

Sindikati društvenih preduzeća iz Opštine Leposavić u 11 sati blokirali su put Raška - Kosovska Mitrovica u mestu Donje Jarinje. Blokada je trajala kako je i najavljeno, tri sata,  a od 14 časova saobraćaj se odvija u oba putna pravca.

Sindikalni predstavnici traže da se odmah isplate zaostale privremene naknade zaposlenim radnicima društvenih preduzeća za sedam meseci u 2013. godini koji su ostali da žive i rade na Kosovu i Metohiji, kao i to "da se usklade priveremene naknade sa minimalnom cenom rada u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srbije, da se na spisak vrate korisnici privremene naknade koji žive van KiM, a koja im je ukinuta".

Predsednik sindikata Fabrike otkovaka "Lola FOT" i jedan od članova organizacionog odbora protesta Milomir Perović je rekao da u "razgovoru sa pomoćnikom direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Aleksandrom Stojanovićem nije postignut dogovor o prekidanju protesta".

(S. S.)