Novi Sad ukida noćne klubove?

"Predviđeno je da se ukinu noćni klubovi, a radno vreme ugostiteljskih objekata u zoni stanovanja ograničava se do 22 sata radnim danom, to jest vikendom do jedan sat posle ponoći", stoji u predlogu Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata u NS

Skupština Novog Sada će u septembru razmatrati predlog odluke kojom je predviđeno da se noćni klubovi ukinu, a kafićima da se smanji radno vreme noću.

- Konačna verzija predloga Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji u Novom Sadu trebalo bi da se, u septembru, nađe na dnevnom redu Sednice Skupštine Grada Novog Sada - izjavio je danas član Gradskog veća Novog Sada zadužen za privredu Goran Sečujski.

On je na sastanku na kom je održana završna diskusija u okviru javne rasprave o nacrtu predloga Odluke o radnom vremenu kazao da se radnom verzijom predloga pomenute Odluke predlaže da radno vreme ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji bude skraćeno, te da se ukine kategorija noćnih klubova.

- Predviđeno je da se ukinu noćni klubovi, koji su do sada imali pravo da rade do tri sata ujutru, a radno vreme ugostiteljskih objekata u zoni stanovanja ograničava se do 22 sata radnim danom, to jest vikendom do jedan sat posle ponoći, dok je van stambene zone radno vreme radnim danom do 23 sata - rekao je Sečujski.

On je izneo i primedbu na odredbu Odluke koja se odnosi na zabranu prodaje alkohola u trgovinskim radnjama, u periodu posle 21 sat, naglasivši da je takva odluka već postojala i da je poništena presudom Ustavnog suda.

(Telegraf.rs / Tanjug)