KUKAVIČKI I BEZOBRAZNO: Keljmendi prijavljivao minimalac u BiH, a zarađivao milione (FOTO)

Prema zvaničnim podacima, Keljmendi je bio zaposlen u svom hotelu i primao platu od 360 KM, što je nivo minimalca u BiH. Sa druge strane, njegova imovina - vile, stanovi, hoteli i fabrika - procenjena je na oko šest miliona KM

Biznismen Naser Keljmendi je sa prosečnom platom od 360 KM i preduzećima koja posluju sa gubitkom u Sarajevu stekao imovinu vrednu šest miliona KM. (1KM = 0.5 EUR)

Naime, kako je pokazalo istraživanje Centra za istraživačko novinarstvo BiH, Keljmendi, kog policija u regionu opisuje kao vođu moćne kriminalne organizacije, prijavljivao je minimalna primanja u Bosni i Hercegovini, a njegova preduzeća u Sarajevu su poslovala sa gubicima.

Kelmendi je u poslednjih šest godina prijavljen kao zaposlen u sopstvenom hotelu "Casa Grande" na Ilidži, sa prosečnim mesečnim primanjima od oko 360 KM, pokazuju dokumenti do kojih su došli novinari CIN. Njegova plata je u rangu sa minimalnom platom u BiH u tom periodu.

Kelmendijeve nekretnine u Crnoj Gori i na Kosovu nisu blokirane.

Bosna i Hercegovina je u maju podnela zahtev za izručenje Nasera Keljmendija. U državnom tužilaštvu kažu da se kosovske vlasti do sada nisu izjasnile povodom ovog zahteva.

(Telegraf.rs / Izvor: cin.ba)