DANAS DO 40 STEPENI: Beograd najtopliji u 7h, cisterne u centru grada

U Srbiji će biti sunčano i veoma toplo, uveče i noću, na zapadu i jugozapadu Srbije, uz lokalni razvoj oblačnosti, mestimično se očekuju pljuskovi i grmljavine

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U Srbiji je jutros najtoplije u Beogradu, gde je u sedam časova izmereno 26 stepeni, a najsvežije u Sjenici, gde je temperatura vazduha iznosila 10 stepeni.

U Kikindi su izmerena 23, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici 22, a na Paliću, u Somboru, Velikom Gradištu, na Crnom vrhu i Zlatiboru 21 stepen, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Negotinu i Nišu izmereno je 20, Novom Sadu i Banatskom Karlovcu 19, Loznici, Valjevu i Vranju 18, a u Kragujevcu, Smederevskoj Palanci i Kraljevu 17 stepeni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 16. avgusta, za vikend biti svežije, promenljivo oblačno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom.

Od ponedeljka do kraja perioda biće pretežno sunčano i uglavnom suvo, a temperatura će iznositi oko proseka, od 28 do 32 stepena. Samo se u sredu očekuje prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

(Telegraf.rs / Tanjug)