Kako je Rus prevario banku i dobio je na sudu!

Dmitrij Agarkov (42) kamatu je smanjio na nulu, a precrtao je i sve bankarske naknade. Prepravljeni ugovor koji je poslao banci vratio mu se pečatiran i potpisan, a u istom paketu stigla je i kreditna kartica

Dmitrij Agarkov (42) prevario je vodeću rusku onlajn banku i to na bankarski način. Sam je izmenio ugovorne odredbe, a u banci su samo "robotski lupili pečat".

Na njegovu adresu je 2008. stigla ponuda vodeće ruske onlajn banke Tinkof kredit sistems za novu kreditnu karticu. Uslovi mu i nisu bili nešto privlačni pa je na priloženom ugovoru koji je bio u elektronskoj formi prepravio sve što mu nije odgovaralo i svoju verziju vratio u banku, piše Dnevnik.hr.

Kako javlja ruska državna televizija RT, Dmitrij je pri prepravljanju ugovora sebi dao oduška. Kamatu je smanjio na nulu, precrtao je sve bankarske naknade, a osigurao se i za slučaj da banka jednostrano pokuša promeniti ugovorne odredbe.

Naveo je da mu banka za svaku promenu mora platiti tri miliona rubalja (91.000 američkih dolara), a za jednostrano otkazivanje ugovora šest miliona rubalja (182.000 dolara).

Za divno čudo, prepravljeni ugovor koji je poslao banci vratio mu se pečatiran i potpisan, a u istom paketu stigla je i kreditna kartica.

- Naši advokati smatraju da neće dobiti novac, nego četiri godine zatvora zbog prevare. Kod nas je sve jasno i transparentno - napisao je on.

(Telegraf.rs/ Izvor: Dnevnik.hr)