NEMATE IDEJU KAKO DA ZAPOČNETE BIZNIS? Pravite kore za gibanicu!

- Najviše pravimo kore za pite i gibanice, ali i za baklave. Dosta radimo, ne mogu da kažem da je lako. Uspevamo da pokrijemo sve troškove, zarada veća zimi nego leti - kažu Radoslav i Stojanka Brkljač iz Lovćenca

Radoslav i Stojanka Brkljač iz Lovćenca pre nekoliko godina ostali su bez posla. Kako bi prebrodili krizu, prijavili su se za start-ap kredit Ministarstva finansija i privrede, i tako započeli svoju pustolovinu.

Dobili su 500.000 dinara, koje su iskoristili za početak biznisa pravljenja kora za pite, gibanice i baklave.

Radoslav za Telegraf kaže da nije bilo lako stisnuti petlju i odvažiti se na "put u nepoznato", ali i dodaje da se to ipak isplatio.

- Supruga i ja smo u jednom trenutku oboje ostali bez posla. Razmišljali smo šta ćemo te 2008. godine. Poguralo nas je to što smo otišli u Bačku Toplu da kupimo kore, međutim, ta radnja je bila zatvorena. Pomislili smo da ne bi bilo loše da i mi počnemo da razvijamo kore. Znali smo da nam treba novac, i dobra mašina. Tako smo konkurisali za start-ap - priča Radoslav.

- Najviše pravimo kore za pite i gibanice, ali i za baklave. Dosta radimo, i ne mogu da kažem da je lako. Uspevamo da pokrijemo sve troškove, a zarada nam je veća zimi nego leti, što je i logično, jer se pite slabije kupuju kada su velike vrućine - dodaje Radoslav.

Mesečno on i Stojanka prodaju između 800 i 1.500 kora.

- Svima koji imaju hrabrosti da započnu sopstveni biznis i vredno rade preporučio bih da se odvaže na taj korak - zaključuje Radoslav.

(N. Sekulić)