Norveški premijer proveo dan kao taksista (VIDEO)

Jens Stoltenberg je sam sebe kritikovao zbog vožnje jer je u jednom trenutku pokušao da pritisne kvačilo iako je taksi imao automatski menjač. Kasnije je priznao da za volanom automobila nije bio osam godina

Norveški premijer Jens Stoltenberg proveo je jedno popodne vozeći inkognito taksi u Oslu.

Stoltenber je rekao da je želeo da čuje šta pravi glasači misle i da je taksi jedno od malobrojnih mesta, gde ljudi mogu da razmene svoja prava mišljenja.

On je nosio sunčane naočare i uniformu taksiste tokom juna i otkrivao je identitet tek kad bi ga putnici prepoznali, prenosi Bi-Bi-Si(BBC).

Njegov razgovor sa putnicima snimala je skrivena kamera.

Snimak, koji je urađen u saradnji sa reklamnom kompanijom, postavljen je na profilu norveškog premijera na društvenoj mreži "Facebook". Snimak je obrađen i biće upotrijebljen za njegovu kampanju pred izbore u septembru.

Nijednom od putnika vožnja nije naplaćena.

Premijer je sam sebe kritikovao zbog vožnje jer je u jednom trenutku pokušao da pritisne kvačilo iako je taksi imao automatski mjenjač.

Prema njegovim rečima, za volanom automobila nije bio osam godina.

Stoltenberg je veoma popularan u Norveškoj, ali prema poslednjim rezultatima anketa, zaostaje za opozicijom.

Na pitanje da li razmišlja o tome da postane vozač taksija ukoliko izgubi na izborima, Stoltenberg je odgovorio da "misli da će norveškim putnicima taksija bolje služiti kao premijer nego vozač".

(Telegraf.rs/ Tanjug)