Palma traži investitore za hotel u Grčkoj

Dragan Marković će se sastati sa gradonačelnikom Hrisupolija koji će doneti generalni plan zemlje koju je Jagodina dobila na poklon

Privredno politička delegacija koju predvodi predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma boraviće od srede u gradu Katerini u Grčkoj, gde će tražiti investitore za izgradnju hotela na zemlji koju je Jagodina dobila na poklon, kao i grčke privrednike za ulaganje u jagodinskoj Industrijskoj zoni.

Marković je rekao da će se u Grčkoj sastati s gradonačelnikom Hrisupolija koji će doneti generalni plan zemlje koju je Jagodina dobila na poklon.

- Doneće nam generalni plan i projekat šta može da se pravi na lokaciji gde je Jagodina dobila dva hektara zemlje na obali mora. Plan nam je da nađemo grčke investitore koji će otvarati proizvodne pogone u Jagodini. Grčka ima velike poreze i tu je naša šansa da privučemo njihove privrednike - rekao je Marković.

Kako je ranije rečeno, predsednik grčke pobratimske opštine Hrisupoli Savas Mihalidis je prošle godine zvanično predao dva hektara zemljišta Jagodini prilikom posete Markovića i privredne delegacije tom gradu, a Jagodina je 2008. poklonila Hrisupoliju zemljište u Industrijskoj zoni za izgradnju fabrika.

Marković je najavio da će privredna delegacija iz Jagodine putovati krajem septembra u Bari, gde će im domaćin biti italijanski proizvođač kuhinja Grupa Turi, koji će u Jagodini napraviti fabriku.

Sredstva za putovanje, kao i za sva dosadašnja, obezbedili su donatori.

(Telegraf.rs)