KUPITE KONJA: Poni za 200, lipicaner za 800 evra

Požarevačka ergela "Ljubičevo" objavila je u lokalnom nedeljniku "Reč naroda" oglas za prodaju dva ždrebeta

Požarevačka ergela "Ljubičevo" objavila je u lokalnom nedeljniku "Reč naroda" oglas za prodaju dva ždrebeta, rasa poni i lipicaner.

Ždrebe ponija prodavaće se po početnoj ceni od 200 evra, u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate, dok će početna cena za ždrebe lipicanera biti četiri puta više.

Majka ždrebeta lipicanera potiče iz Slovenije, jer u ergelu "Ljubičevo" pristigla kao poklon slovenačke kobilarne "Lipice", u januaru 2011. godine. Iz Slovenije su tada pristigla dva ženska grla lipicanera, koja su potom obučena za vožnju turističkog fijakera u krugu ergele.

Rok za podnošenje pisanih ponuda za kupovinu dva ždrebeta ističe 19. avgusta, u 12 sati, a pola sata kasnije uslediće njihovo otvaranje u prisustvu komisije.

O izboru najpovoljnijeg ponuđača, direktor JP "Ljubičevo" u čijem sastavu radi ergela, svima onima koji su poslali ponude dostaviće odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Ždrebad koja se prodaju, mogu se pogledati u ergeli svakog radnog dana, u periodu od 7 do 15 sati, uz prethodnu najavu  telefonom na broj: 012/515-105 i 012/515-110.

(D. K.)