SRBI, OPREZ: Pljačkaši u Grčkoj kradu turiste pomoću spreja za omamljivanje!

Lopovi u letovalištima koriste otvorene prozore da bi kroz njih uprskali gas za uspavljivanje, a nakon toga upadaju u sobe i kradu novac i ostale dragocenosti

Ukoliko planirate da letujete u Grčkoj, preduzmite sve mere opreza tokom letovanja, jer mala nepažnja može da vas košta svih dragocenosti koje ste poneli sa sobom!

Dejan Jovanović, koji se upravo vratio sa Zakintosa, opljačkan je tokom noći, a lopovi su, prema rečima grčkih policajaca, koristili gas za omamljivanje.

- Krađa je bila kao na filmu. Na letovanje smo krenuli s prijateljima, nas šestoro, i uzeli smo jednu od kuća na ovom ostrvu u potpuno mirnom kraju Laganasa. Bili smo u provodu i oko dva sata iza ponoći smo se vratili i legli. Kuća ima tri sobe koje su odvojene u dva nivoa prostranim hodnikom. Kada smo se ujutru probudili, cela kuća, sve tri sobe su bile ispreturane, sve stvari pobacane po podu, a novac i sitne dragocenosti pokradene. Jedino što nam je ostavljeno bili su pasoši - kaže Dejan.

- Lopovi imaju ključeve od kušet-kola. Sačekaju noć, zatim ubacuju sprej kroz prostor na vratima za ventilaciju, a nakon toga ulaze i kradu vrednosti od omamljenih putnika. Uzimaju novac, kartice i nakit, dok pasoše najčešće bacaju u toalet voza - navode reči jedne od žrtava mediji u Mađarskoj.

(Telegraf.rs)