KARIĆ: Bio sam smetnja mafiji u Srbiji!

U drugom delu svedočenja iz Bagdada najtraženiji srpski begunac Bogoljub Karić ide do kraja i priča o svim političarima u Srbiji, ali i aferi Mobtel, kao i tome šta je sve dato kupcu ove kompanije

Najveći srpski begunac Bogoljub Karić u ekskluzivnoj ispovesti za "Nedeljnik", koju je dao sedam godina posle odlaska iz Srbije, poručio je da krivični postupak protiv njega mora da bude obustavljen, jer ne postoji zakonski osnov da se nastavi, a zatražio je i da se skine oznaka državne tajne sa slučaja "Mobtel".

- Ja sam bio smetnja interesima mafijaških krugova u Srbiji, koji su pod zaštitom tadašnje vlasti i u saradnji sa svojim mentorom Martinom Šlafom ojadili privredu Srbije. Da bi preuzeli "Mobtel" i ostvarili svoje interese, jedini način bio je da me uklone iz Srbije kroz montirani krivični postupak. Šlaf je metodama koje je koristio u Izraelu i Austriji, podmićivanjem najviših funkcionera, hteo da ostvari isto i u Srbiji. Privatizovao je bugarsku kompaniju mobilne telefonije, nakon čega je i vlasnik te kompanije fizički uklonjen, pod još nerasvetljenim okolnostima. Slično se desilo i bogatom investitoru iz Njujorka, partneru Martina Šlafa. Zvanični nalaz je bio da je pao s 19. sprata dok određeni detalji izazivaju u medijima sumnju i na moguće ubistvo - rekao je Karić i dodao da su dva atentata na njega očigledno bila u funkciji preuzimanja Mobtela.

On tvrdi da se nije sreo s predsednikom Srbije, čak ni u Belorusiji, kada je Tomislav Nikolić postavio kamen temeljac za trgovinski kompleks Svetionik Minska, koji gradi BK grupa.

- Dragomir je bio na polaganju kamena temeljca, a ja sam bio u Sulejmaniji, u Iraku, zauzet drugim projektom - naveo je Karić dodajući da je završio s politikom i da više nema političke ambicije.

(Telegraf.rs / Izvor: Nedeljnik / Nenad Čaluković)