PIK SEZONE: Krevet u Budvi i do 20 evra

Gužve na vrhuncu turističke sezone u Crnoj Gori domaćini su iskoristili da podignu cene, pa se za krevet i na periferiji Budve traži između 15 i 20 evra dnevno

Turistička sezona u Crnoj Gori je u samom zenitu. Na sve strane se traži krevet više, a najveće gužve su na budvanskoj rivijeri i u Ulcinju.

Od Jaza do Buljarice boravi čak 100.000 gostiju, koliko ih je i na peščanim plažama ulcinjske opštine. Svi hoteli su u “overbukingu”, teško je naći praznu sobu kod privatnika. Neviđene gužve domaćini su iskoristili da podignu cene, pa se sada za krevet i na periferiji traži 15 i 20 evra.

- Došli smo u Budvu uvereni da će u drugoj polovini avgusta biti mesta, ali našli smo jedva sobu podalje od centra, gde su nam za tri kreveta tražili 60 evra dnevno. Okrenuli smo auto ka Ulcinju, gde će, nadamo se, biti jeftinije - kaže Milena Ostojić iz Novog Sada, koja je na more stigla sa kćerkom i mužem.

Veoma dobru posetu ovih dana beleže u Boki Kotorskoj. Velike gužve su na trajektima kojima gosti stižu na hercegnovsku rivijeru i vraćaju se s nje, a poseta je veoma dobra i u Tivtu i Kotoru.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti.rs)