Siniša Mali: Prodati Telekom, promeniti zakon o radu

- Sa sadašnjom strukturom vlasništva i okružen jakom konkurencijom, Telekom na dugi rok ne može da opstane - smatra savetnik Aleksandra Vučića za privredu i finansije

Prodaja Telekoma, novi zakoni o radu, kao i o planiranju i izgradnji, mere su koje treba da donese rekonstruisana vlada, izjavio je Siniša Mali, savetnik za privredu i finansije prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

Mali je istakao da Vlada Srbije ne može Telekom da ostavi da se bori sa konkurencijom, koja više ulaže, kao i da sa sadašnjom strukturom vlasništva i okružen jakom konkurencijom, Telekom na dugi rok ne može da opstane.

Država nema para za investicije i da tako parira Telenoru i VIP-u, rekao je Mali za nedeljnik NIN.

- Moramo hitno da promenimo zakone o radu i o planiranju i izgradnji, koji su ključna prepreka za dolazak novih investitora - naveo je on i istakao da je problem zapošljavanja najveći, jer srpska industrija trenutno proizvodi samo polovinu onoga što je proizvodila pre dve i po decenije.

Upitan da li je on novi ministar privrede, Mali je odgovorio da bi rado u nekom trenutku prihvatio funkciju ministra, ali smatra da je trenutno njegova pomoć potrebna prvom potpredsedniku Vlade oko formiranja globalne ekonomske politike.

(Telegraf.rs / Tanjug, NIN)