RATKO MLADIĆ LOŠE: Ne može da hoda, utrnule mu desna ruka i noga!

Branilac Branko Lukić preneo je sudijama Haškog tribunala da je situacija sa Mladićevim zdravstvenim stanjem "zaista loša" i da mu je krvni pritisak "isuviše nizak"

Suđenje Ratku Mladiću pred Haškim tribunalom prekinuto je zbog bolesti optuženog koji se požalio da nije u stanju da prati iskaz veštaka optužbe Roberta Donije.

Posle dva i po sata zasedanja, branilac Branko Lukić preneo je sudijama da je situacija sa Mladićevim zdravstvenim stanjem "zaista loša" i da on ne može da nastavi da prati proces.

Lukić je precizirao da su Mladiću "utrnule desna ruka i noga" i da on "ne može da hoda" zbog čega je, posle pauze, u sudnicu doveden "uz pomoć obezbeđenja".

Kako su rekli predsedavajući sudija Alfons Ori i branilac Lukić, lekari su, tokom pauze, ustanovili da je Mladićev krvni pritisak "isuviše nizak" i da je to posledica "gubitka na težini".

Sudija Ori izrazio je iznenađenje zbog toga što činjenica da je Mladić izgubio na težini nije bila pomenuta u poslednjem lekarskom izveštaju o njegovom zdravstvenom stanju, podnetom 21. avgusta.

Početkom juna, Mladić se u sudnici zahvalio Tribunalu i njegovom medicinskom osoblju što su mu "spasli život" i "izvukli ga iz groba".

(Telegraf.rs / Beta)