Na sajtu EPS-a prodaju hormonske injekcije i memorijske kartice za Nintendo

- Radimo na otklanjanju tehničkih problema. Sajt je rađen interno u okviru EPS-a, nisu angažovani spoljni saradnici - navode za Telegraf u ovoj kompaniji

Zvaničan sajt novoosnovane firme "EPS Snabdevanje" juče je hakovan, saznaje Telegraf.rs. Elektrosnabdevanje je juče na dnu stranice imao linkove koji, potpuno nerezonski vode na sajtove za prodaju hormonskih injekcija kao i memorijskih kartica za Nintendo 3DS.

Naime, u dnu stranice "EPS Snabdevanje" juče su postojala četiri linka. U EPS-u kažu da je sajt "EPS Snabdevanje" hakovan i da rade na otklanjanju tehničkih problema i obezbeđivanju dodatne sigurnosti.

- Sajt je rađen interno u okviru EPS-a, nisu angažovani spoljni saradnici. Sumnjamo da je sajt hakovan, jer su se neke stvari na njemu pojavile protiv naše volje - kažu za Telegraf.rs iz EPS-a.

Ipak, stručnjak za online marketing sumnja i na internu grešku:

- Ti koji su hakovali sajt "EPS Snabdevanje" prodaju linkove za pozicioniranje domaćih i inostranih sajtova na pretraživačima. Ovde je greška u ljudima iz IT-a, koji nisu proverili šta im se sve nalazi na sajtu, a to nije redak slučaj i na drugim sajtovima - kaže za Telegraf.rs Dragan Varagić, potpredsednik kompanije "Internet grup".

(N. S.)