"Halo, ovde papa" i kako odgovoriti na takav poziv

Papa voli da pozive obavlja na "staromodan" način, fiksnim telefonom i to lično, a one koje je do sada pozvao najviše je iznenadilo to što je razgovor započeo krajnje jednostavno rečima: "Ovde papa"

Papa Franja, koji je očarao ljude širom sveta svojom jednostavnošću i smislom za humor, ima običaj da ponekad lično pozove one koji mu napišu pismo, a italijanska štampa savetuje da se u tom slučaju treba ponašati krajnje prirodno.

Papa voli da pozive obavlja na "staromodan" način, fiksnim telefonom i to lično, a one koje je do sada pozvao najviše je iznenadilo to što je razgovor započeo krajnje jednostavno rečima: "Ovde papa".

Pošto je u martu izabran da predvodi Rimokatoličku crkvu, Franja je, navodno, pozvao kiosk u Buenos Ajresu gde je kupovao novine da bi otkazao dnevnu narudžbinu i svog obućara kako bi mu rekao da se ne muči da napravi crvene papske cipele, već da nastavi da mu pravi običnu crnu ortopedsku obuću, navodi AP.

Papa je od tada zvao i jednog Italijana čiji je brat poginuo i jednu Kolumbijku koja radi u Rimu kako bi joj zahvalio za knjigu.

Severnjini na kraju navodi i to da ne treba mnogo brinuti o tome šta da kažemo ako nas papa pozove, već da samo treba da budemo prirodni i ne smetnemo s uma to da bi "papa, da je hteo da se dosađuje, pozvao nekog od ministara".

(Telegraf.rs)