DECA UBICE: Talibani obučavaju petogodišnjake za rat (VIDEO)

Video-klip, koji je na Jutjub postavila Al-Kaida snimljen je u Vaziristanu, u blizini pakistansko-avganistanske granice, a na njemu se vidi kako mališani pucaju iz kalašnjikova i pištolja

Snimak, na kojem se vidi kako talibani obučavaju decu da pucaju iz vatrenog oružja pojavio se na Jutjubu, šokirao je svetsku javnost jer se na njemu vidi kako uz kalašnjikova i pištolja pucaju mališani od kojih su većina petogodišnjaci.

Video-klip koji je na Jutjubu postavila Al-Kaida snimljen je u Vaziristanu, u blizini pakistansko-avganistanske granice. Na njemu se vidi kako talibani treniraju decu od kojih kasnije regrutuju nove generacije terorista. Deca sede poređana kao u školi i pažljivo slušaju "predavanja" starijih.

Nakon toga, dolazi praktični deo "nastave" . Deca dobijaju pištolje ili kalašnjikove i pucaju. Na snimku se vidi i kako mališani uz dosta muka podižu kalašnjikove i ispaljuju rafale nakon kojih trzaj te čuvene automatske puške baca njihova tela na pod.

Pored dece koja vežbaju pucanje, na snimku je i žena, koja puca iz raketnog bacača, a odevena je u tradicionalnu muslimansku nošnju - burku.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)