Andrijana Petrović (11), obolela od raka mozga, prvi put u životu ima svoju sobu i kupatilo!

Medicina ne može ništa više da učini da ona ozdravi, ali su se lokalna zajednica i mediji u Plani pobrinuli da obezbede humanije uslove za život njene siromašne porodice

Zdravstveno stanje jedanaestogodišnje devojčice Andrijane Petrović iz Plane se pogoršalo i ona se nalazi na hemoterapiji, ali se po povratku iz bolnice prvi put u životu odmara u svojoj sobi, a majka je kupa u kupatilu koje nije imala nikad pre.

Andrijana se od svoje druge godine bezuspešno bori s rakom mozga. Imala je više operacija, ali se rak sada proširio na moždano stablo i ne može da se operiše. Devojčica nikada nije mogla da ide u školu, jedva ustaje iz kreveta, teško govori, ne može sama da se hrani...

Medicina ne može ništa više da učini da ona ozdravi, ali su se lokalna zajednica i mediji pobrinuli da obezbede humanije uslove za život njene siromašne porodice.

Vesna Živanović, predsednica UG “Pokret dostojanstvenih”, kaže da država mora da zbrine porodice sa teško obolelom decom, a ne da se pronalaze “ad hok” rešenja kakve su humanitarne akcije.

Ona smatra da država tim roditeljima treba da obezbedi status hranitelja, što im garantuje redovnu mesečnu novčanu pomoć.

(Z. R. P.)