EPS: Vraćamo novac građanima koji su preplatili račun

- Oni potrošači koji budu želeli da podignu preplaćeni novac sa starih računa moći će i to da urade na šalterima Elektrodistribucije Beograd i Elektrovojvodine

Elektroprivreda Srbije (EPS) odlučila je da se po automatizmu prebaci preplaćeni novac potrošača sa prethodnog na nove račune za struju, da bi se izbegle gužve na šalterima i da građani ne bi morali lično da dolaze da to urade, izjavio je danas zamenik direktora EPS-a Životije Jovanović.

- Oni potrošači koji budu želeli da podignu preplaćeni novac sa starih računa moći će i to da urade - rekao je Jovanović na konferenciji za novinare, povodom početka rada preduzeća "EPS snabdevanje", koje je od 1. jula zaduženo za javno snabdevanje potrošača strujom.

Na konferenciji je najavljeno da će od sutra svi koji su zainteresovani da sklope sporazum o reprogramu duga za struju, to moći da urade i na šalterima Elektrodistribucije Beograd i Elektrovojvodine, koje su do sada samo primali zahteve za reprogramiranje duga.

Ugovor o reprogramu, koji će biti poslednji izlazak u susret neredovnim platišama, moći će da se sklopi do kraja novembra, u više rata u zavisnosti od visine duga, a najviše na 120 rata.

(Telegraf.rs / Tanjug)