EPS preti sudom zbog 29 para! (FOTO)

- Otvorio sam sanduče, pogledao račun na kojem piše da sam uplatio 738 dinara, a da dugujem 738,29 dinara. Ukupan dug za struju mi je tačno 29 para. Ostao sam bez teksta. Šta čovek da kaže? A onda sam počeo da se smejem - kaže Beograđanin A. D.

Jure ga za siću! Verovali ili ne, Elektroprivreda Srbije (EPS) poslala je Beograđaninu A. D. (45) račun za struju od ravno 0,29 dinara, odnosno 29 para!

U jeku priče o plaćanju računa za struju novom preduzeću "Elektrosnabdevanje", umesto "Elektrodistribuciji" građanima su masovno pristizala obaveštenja o dugovanjima, pa je naš čitalac bio potpuno zatečen da mu EPS traži da uplati mizernih 29 para.

- Otvorio sam sanduče, pogledao račun na kojem piše da sam uplatio 738 dinara, a da dugujem 738,29 dinara. Ukupan dug za struju mi je tačno  29 para. Ostao sam bez teksta. Šta čovek da kaže? A onda sam počeo da se smejem  - priča za Telegraf A. D.

EPS napominje da će, ukoliko A.D. ne izmiri ovaj dug u najkraćem roku, morati da naplati kamatu i troškove sudskih troškova.

On kaže da uredno plaća račune i da mu je ovo prvi put da ga neko opominje za dug.

- U zemlji koja ima tako velike probleme, gde ljudi jako teško žive, i jedva sastavljaju kraj sa krajem, kao čist apsurd dođe da je EPS ovako agilan i spreman da bukvalno juri potrošače do zadnje pare - kaže čitalac Telegrafa.

(N. S.)