BLOKADA: Ratari ostaju u Pančevu

Ratari koji su blokirali saobraćaj na putu Pančevo - Beograd, nezadovoljni otkupnom cenom suncokreta nastaviće protest dok im se ne obrati neko od nadležnih

Nezadovoljni ratari Južnog Banata i Srema nastaviće blokadu saobraćaja na novom putu između Pančeva i Beograda, sve dok im se ne obrati neko od nadležnih, kako bi se ispunili njihovi zahtevi, izjavio je u četvrtak uveče predsednik Organizacionog odbora protesta Zoran Sefkerinac.

Sefkerinac je rekao da još nema potvrdu da će ih sutra primiti ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić u Vladi Srbije, zbog dogovora o otkupnoj ceni suncokreta, ali je izrazio nadu da će do tog sastanka i doći.

Odlazeći ministar poljoprivrede Goran Knežević rekao je, međutim dopisniku Tanjuga u Zrenjaninu da će se proizvođači i prerađivači suncokreta, koji od juče protestuju, sutra u Ministarstvu spoljne trgovine i telekomunikacija sresti sa resornim ministrom zbog dogovora o otkupnoj ceni suncokreta..

Delegacija nezadovoljih ratara Južnog Banata i Srema predala je ranije  zahteve na pisarnici Vlade Srbije, a glavni zahtev je da otkupna cena sunocokreta bude 45 dinara po kilogramu.

(Telegraf.rs / Tanjug)