Prijava protiv Ceptera zbog zgrade od 1.800 kvadrata!

Advokat Branko Pavlović podneo je prijavu zbog, kako kaže, "nezakonitog prisvajanja nekretnine od 1.800 kvadrata na Novom Beogradu"

Advokat Branko Pavlović podneo je prijavu protiv Filipa Ceptera zbog kako kaže "otimanja nekretnine na Novom Beogradu". On tvrdi da će zbog nereagovanja države građani morati da plaćaju nadoknadu oštećenoj firmi od tri miliona evra.

- Organizovana kriminalna grupa s Filipom Cepterom na čelu odgovorna je za nezakonito prisvajanje nekretnine od 1.800 kvadrata na Novom Beogradu, a u slučaju nereagovanja države naknada štete pravom vlasniku od oko dva i po do tri miliona evra mogla bi da padne na teret građana - tvrdi advokat Branko Pavlović. On je, dodaje, zbog toga podneo krivičnu prijavu specijalnom tužiocu.

Filip Cepter, jedan od najbogatijih Srba, vlasnik je dve trećine zgrade na Bulevaru Mihajla Pupina 117, ali nikako nije uspevao da dođe i do poslednje trećine. Pavlović tvrdi da je Cepter pre nekoliko godina sa izvesnim strancem potpisao ugovor o kupovini tih 1.800 kvadrata preko svoje firme "Melanesija“, sarajevski "Šipad“ je to osporio, a sud je 2011. do završetka parnice doneo privremenu meru zabrane raspolaganja ovom imovinom.

(Telegraf.rs / Izvor: kurir-info.rs)