Predsednik opštine Žitorađa pušten na slobodu

Predsedniku opštine Žitorađa Goranu Stojkoviću ( DS), njegovom zameniku Jovici Stanisavljeviću ( DS) i predsedniku lokalnog skupštinskog odbora za infratsruktur Zoranu Ćosiću Apelacioni sud ukinuo je jednomesečni pritvor

Odlukom niškog Apelacionog suda ukinut je pritvor predsedniku opštine Žitorađa Goranu Stojkoviću ( DS), njegovom zameniku Jovici Stanisavljeviću ( DS) i predsedniku lokalnog skupštinskog odbora za infratsrukturu i potpredsedniku lokalnog SRS Zoranu Ćosiću, koji je započeo pre tri dana (u subotu).

- Ovo je dokaz da je u pitanju politički montiran proces i sunovrat topličkog pravosuđa, jer, kako smo mi od početka tvrdili, nije bilo osnova da im se određuje pritvor -  izjavio je predsednik Okružnog odbora DS u Toplici Boban Lepojević.

Da podsetimo, sva trojica pritvorenih su osumnjičeni da su zloupotrebili službeni položaj, odnosno falsifikovali ugovore o radu i oštetili lokalni budžet za 1,9 miliona dinara. U petak su saslušani kod istražnog sudije, koji ih je pustio da se brane sa slobode, ali je na osnovu žalbe Rebupličkog tužilaštva Krvivično veće Višeg suda u Prokuplju svoj trojici odredio pritvor do 30 dana.

(B. R.)