SPOJIO LEPO I KORISNO: Od starih fića pravi kabriolete! (FOTO)

Automehaničar Ljubiša Milošević iz Petrovca na Mlavi do sada je prodao desetak prepravljenih "fića", po ceni od 1.500 do 2.000 evra

Ljubiša Milošević, automehaničar iz Petrovca na Mlavi i veliki zaljubljenik u "Zastavina" vozila, u svojoj radionici "vaskrsava" stare "fiće" i od njih pravi moderne kabriolete.

Kompletno preuređenje traje oko tri meseca, a cena takvog vozila kreće se od 1.500 do 2.000 evra.

Ljubiša je do danas preuredio i prodao desetak kabrioleta, koji sada krstare drumovima Srbije, Republike Srpske, Bosne Hercegovine i Slovenije.

- Kad kupim starog "fiću", prvo skidam deo po deo, da bih proverio u kakvom je stanju. Onda menjam dotrajali deo limarije, prepakujem motor i menjač, sredim kočnice. Potom sečem krov i počinjem da radim na stvaranju kabrioleta – priča Ljubiša.

– Moja vozila kupuju mnogi zaljubljenici u "fiće" i kabriolete, bez obzira na godine. Bilo ih je iz Petrovca na Mlavi, Despotovca, Svilajnca, Kučeva, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Neki planiraju da ih kupe i voze za Italiju, jer kažu da bi ovakvo vozilo tamo moglo da dostigne cenu od 5.000 evra – kaže Ljubiša.

(D. K.)