RADULOVIĆ: Povećanje zaposlenosti jedino merilo uspeha Vlade

Ministar privrede smatra da prvo treba smanjiti namete, jer "imamo poreski sistem koji pravi ogromne namete na rad i direktno sprečava nova zapošljavanja"

Jedino pravo merilo uspeha rekonstruisane Vlade biće povećanje zaposlenosti i sve mere koje se budu primenjivale moraju da daju efekat na tom planu, jer to je najvažnije građanima, izjavio je ministar privrede Saša Radulović.

On je naglasio da će ova vlada u ostvarivanje tog cilja uložiti svu energiju i resurse, navodeći da već ima detaljan plan za "gašenje brojnih požara", koji godinama "plamte" u srpskoj ekonomiji i privredi.

- Naravno, postoje pitanja o kojima se mora postići politički konsenzus i normalno je da različiti ministri imaju različite prioritete, ali to je zdrava konkurencija - kazao je Radulović u intervjuu za "Novosti".

Radulović je naveo da će mu savetnici biti Miroslava Milenović iz Saveta za borbu protiv korupcije i Dušan Vasiljević, koji vodi tim za regulatornu reformu.

Što se tiče smanjenja nezaposlenosti, on je kazao da prvo treba smanjiti namete, jer "imamo poreski sistem koji pravi ogromne namete na rad i direktno sprečava nova zapošljavanja".

(Telegraf.rs / Tanjug)