Obesio se radnik BIA koji je pobio kolege

Vladan Rovčanin, koji je pre devet godina ubio pet svojih kolega u niškom odeljenju Bezbednosno-informativne agencije, pronađen je mrtav u zatvorskoj bolnici

Vladan Rovčanin (43), koji je pre devet godina ubio svojih pet kolega u niškom odeljenju BIA, pronađen je mrtav u zatvorskoj bolnici, saznaje Alo.rs. Prema prvim informacijama, njega su zaposleni skinuli sa vešala nakon što se obesio o kanap.

Njegovo telo preneseno je na Institut za sudsku medicinu, gde će nakon izvršene obdukcije biti saopšten uzrok njegove smrti.

Podsećamo da je on u sedištu BIA za Kosovo i Metohiju, gde je radio kao operativni radnik, hicima iz “heklera” usmrtio četvoro svojih kolega, a trojicu ranio.

Prema tvrdnji očevidaca, krvava drama u zgradi BIA u Nišu trajala je više od 20 minuta. Nešto posle osam sati Vladan je upao u kancelariju načelnika odeljenja Radoja Novićevića. Usput je, sa oružjem na gotovs, u kancelariju ugurao sekretaricu Anu Radulović. Minut-dva Rovčanin je razgovarao sa njima, a onda počeo da puca. Ubio ih je oboje, a onda izašao iz kancelarije i ušao u sledeću, kod pomoćnika načelnika Momčila Močilovića, gde je došlo do nove rasprave i pucnjave. Momčilović je, saznaje se, uspeo da skoči na prozor, iako je Rovčanin pucao u njega. Na simsu se dohvatio za klima-uređaj, ali je Rovčanin prišao prozoru i ponovo pucao. Momčilović je pao na plato i slomio obe noge.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo.rs)