IZVEŠTAJ UN: Od Srba srećniji i Iračani uz bombaše samoubice!

Srbija se prema godišnjem izveštaju UN o najsrećnijim državama na planeti našla na 106. mestu, a na boljoj poziciji je i Irak u kojem je ove godine poginulo u bombaškim napadima čak 4000 ljudi

Generalna skupština UN, kojom predsedava Vuk Jeremić, objavila je ove nedelje godišnji izveštaj o najsrećnijim državama na planeti, na kojem se Srbija našla na 106. mestu, poziciju iznad drži Irak u kojem je u prvoj polovini ove godine u bombaškim napadima poginulo više od 4.000 ljudi, a mesta neposredno ispod Srbije drže Bosna i Hercegovina, Bangladeš i Laos.

Zanimljivo je da je u ovom zvaničnom dokumentu UN Kosovo kao nezavisna država kotirano na 83. mestu, dakle za 23 pozicije je "srećnije" od Srbije.

Od država bivše Jugoslavije Slovenija je "najsrećnija" na 44. mestu, Hrvatska je 58, Crna Gora na 80. poziciji, a Makedonija na 118. mestu, jedina pored Bosne lošije plasirana od Srbije.

Prvih pet pozicija zauzimaju Danska, Norveška, Švajcarska, Holandija i Švedska, dok je Srbiji u ovom delu liste geografski najbliža Austrija na 8. mestu.

Poslednju 156. poziciju zauzima afrička država Togo.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)