PARTIZANI SU UBIJALI PO JASENOVCU: Ko uređuje hrvatsku Vikipediju? (FOTO)

- To je jedan nacionalistički ostrašćen projekat, koji nudi samo pristrasna gledišta i eliminiše sve one koji žele da pridonesu malo širem pogledu na stvari - tvrdi nekadašnji urednik a danas administrator Fejsbuk stranice "Razotkrivanje sramotne hr.vikipedije"

Ustaški pokret nije bio svesno desno-radikalan, rasistički i totalitaran, za pojavu ustaške ikonografije u modernoj Hrvatskoj krivi su masoni, antifašizam je ograničavanje svih osnovnih ljudskih sloboda, partizanskih zločina bilo je triput više nego ustaških, a u Hrvatskoj se redovno organiziraju antifašističko-četničke proslave na račun poreskih obveznika, piše u nekoliko članaka na hrvatskoj verziji Vikipedije.

Na društvenoj mreži Fejsbuk nedavno je otvorena stranica "Razotkrivanje sramotne hr.vikipedije", koju je, kako piše hrvatski "Jutarnji list", pokrenuo jedan od saradnika koji nije mogao da se pomiri s uredničkim stavovima o nekim istorijskim i političkim pitanjima.

- Pokušaćemo da razotrkijemo mračnu stranu hrvatske Vikipedije. To je jedan nacionalistički ostrašćen projekat, koji nudi samo pristrana gledišta i eliminiše sve one koji žele da pridonesu malo širem pogledu na stvari. Ne znamo ko zapravo stoji iza ovog šovinističkog projekta koji naočigled svih revidira prošlost i baca ljagu na sadašnjost, no nećemo to samo mirno promatrati - poruka je koju je napisao osnivač grupe na Fejsbuku.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)