LUVR: Lažne kineske ulaznice

- Papir na kojem su štampane bio je prilično lošeg kvaliteta, a štamparske boje izbledele - kaže za list "Parizijen" jedan od zvaničnika muzeja

Francuska policija istražuje slučaj moguće prevare sa hiljadama lažnih ulaznica za čuveni pariski muzej Luvr.

Kako prenosi AFP, uprava muzeja je podigla uzbunu nakon što je u avgustu u više navrata kod kineskih turista i vodiča pronašla falsifikovane ulaznice. Policija navodi da su u istom periodu belgijski carinici pronašli 3.600 lažnih ulaznica za Luvr u jednoj pošiljci iz Kine.

Prva količina lažnih ulaznica otkrivena je 12. avgusta.

- Papir na kojem su štampane bio je prilično lošeg kvaliteta, a štamparske boje izbledele - izjavio je za list "Parizijen" jedan od zvaničnika muzeja, dodajući da su se kasnije pojavile znatno kvalitetnije kopije, "savršeni klonovi muzejskih ulaznica".

Cena kombinovane ulaznice za stalnu i privremenu postavku Luvra iznosti 16 evra i važi godinu dana.

Početkom godine, Luvr je nakratko bio zatvoren usled štrajka zaposlenih koji su tražili intervenciju policije zbog sve većeg broja džeparoša koji predstavljaju pretnju kako za posetioce, tako i za njih same.

Pariski muzej, u kojem su izložena čuvena umetnička dela, poput Monalize i Miloske Venere, važi za jednu od najvećih turističkih atrakcija u Francuskoj, koju godišnje poseti oko deset miliona ljudi.

(Telegraf.rs / Tanjug)