LEŠINARENJE ŽELEZNICE: Štete od krađa veće od 11 miliona evra mesečno!

- Kradu svi. Jedan deo naših železničara krade u saradnji sa nekim spoljnim momcima, kradu oni spolja, krade se sve od pragova, šrafova, šina, delova šina, vagona, goriva i ostalog i stvarno smo u vrlo nezavidnoj poziciji - rekao je generalni direktor "Železnice Srbije" Dragoljub Simonović

Generalni direktor "Železnice Srbije" Dragoljub Simonović izjavio je da su štete od krađe na železnici veće od 11 miliona evra na mesečnom nivou i da kradu apsolutno svi i sve što im se nađe pod rukom.

- Kradu svi. Jedan deo naših železničara krade u saradnji sa nekim spoljnim momcima, kradu oni spolja, krade se sve od pragova, šrafova, šina, delova šina, vagona, goriva i ostalog i stvarno smo u vrlo nezavidnoj poziciji - rekao je Simonović povodom proslave Dana železničara Srbije u Ćupriji.

On je ukazao da obezbeđenje "Železnice" samo figurira i da preduzeće od njih, praktično ima mnogo više štete nego koristi, prenose beogradski mediji. Simonović je naglasio da država mora da odradi svoj deo posla i zakonski sankcioniše kako krađu, tako i nemarnost, koja često može da isprovocira i fatalne posledice.

(Telegraf.rs / Tanjug, Srna)