ČUO GLASOVE U GLAVI: Pokolj u Vašingtonu izvršio psihički bolesnik (FOTO)

Aron Aleksis, koji je usmrtio 13 ljudi ispred i u zgradi američke mornarice, patio je od ozbiljnih mentalnih bolesti. Iako je bolovao od paranoje i tvrdio da čuje glasove u glavi, Mornarica ga nije proglasila mentalno nestabilnom osobom

Osumnjičeni za zločin u sedištu američke Mornarice u Vašingtonu Aron Aleksis bolovao je od ozbiljnih mentalnih bolesti, od kojih je i lečen, izjavili su za agenciju Asošiejted pres zvaničnici koji rade na otkrivanju motiva za napad. Kako prenosi AP, Aleksis je bolovao od paranoje, imao je problem sa spavanjem, a doktorima je tokom lečenja rekao da čuje glasove u glavi.

Članovi njegove porodice su rekli istražiteljima da je Aleksis od avgusta lečen, ali ga Mornarica i pored toga nije proglasila mentalno nestabilnom osobom, čime bi mu bilo oduzeto pravo ulaza u zgradu komande.

Kako piše Vašington Post navodi da je on najmanje osam puta prekršajno odgovarao pred vojnim organima, najčešće zbog izostanka sa posla i neposlušnosti prema nadređenim oficirima.

Međutim, i pored toga, on je 31. januara 2011. godine dobio generalni otpust iz vojske, pošto je samostalno podneo zahtev za odlaza

(Telegraf.rs / Tanjug)