ZAŠTITI SLABIJE: Ko ne ume da brani drugog, ne ume ni sebe!

Kampanja koju je započeo Gej-lezbijski info-centar sprovodi se putem internet sajtova i socijalnih mreža, a prate je izjave ličnosti iz javne sfere kao što su Gordana Čomić, Robert Čoban, Ivana Konstantinović i drugi

Gej-lezbijski info-centar započeo je kampanju "Zaštiti slabije" sa ciljem promocije zaboravljenih vrednosti empatije i solidarnosti.

Kampanja se sprovodi putem internet sajtova i socijalnih mreža, a prate je izjave ličnosti iz javne sfere kao što su Gordana Čomić, Robert Čoban, Ivana Konstantinović, Biljana Cincarević, Aleksandar Jovanović, Vladimir Arsenijević, Ivan Karić… Izjave će tokom kampanje biti objavljivane na Facebook stranici kampanje www.fb.me/zastitislabije i pozivati građane da podele svoje mišljenje i iskustva.

"Slabiji“ nisu zaista slabiji od "nas“. Njihove borbe su teške, njihovi potezi smeliji nego što možemo da shvatimo. Njihov život nije lak. Nije ni naš, ali se mnogi "slabiji“ suočavaju sa već uvreženom diskriminacijom, i moraju se boriti za normalan život, više nego mi, koji ga podrazumevamo. Olakšajte im. Ne okrećite glavu. Shvatite ih. Pomozite im. Nećemo postati normalna država, dok god se na njih lepe etikete i na taj način zapravo demonstrira istinita slabost društva.

(Telegraf.rs)