Prvak iz Aranđelovca prebijen zbog nalepnice?

Dvojica dečaka napadača ispričali su šta se desilo uz prisustvo radnika Centra za socijalni rad. Incident se dogodio u školskom dvorištu za vreme prvog odmora u popodnevnoj smeni

Učenik prvog razreda osnovne škole "Svetolik Ranković" iz Aranđelovca, koga je pretukla grupa petaka, batine je dobio nakon što mu je neko na jaknu zalepio nalepnicu na kojoj je pisalo "šutni me"?!

Najpre ga je jedan od učenika petog razreda šutnuo u leđa, a ostalo su nastavili da ga udaraju u leđa, stomak i noge.

Mališan, koji je pre dve nedelje krenuo u školu, sada je pod nadzorom kragujevačkih lekara zbog sumnje na povredu slezine. Dečak je svojoj majci u bolnici poverio da više ne želi da ide u školu. On je sada na Odeljenju dečje hirurgije Kliničkog centra u Kragujevcu.

- Istraumiran je i uplašen. Ja i pored svega apelujem da decu koja su tukla moga sina niko ne maltretira. I suprug i jasmo veliki protivnici nasilja, tako da ako njih neko bude na bilo koji način maltretirao, onda ništa nećemo postići, već ćemo se svi vrteti u krug - kaže majka ovog deteta.

Načelnik Policijske uprave Kragujevca Ivan Đorović najavljuje da će protiv roditelja biti podnete prekršajne prijave.

- Ostale mere biće preduzete u saradnji sa Centrom za socijalni rad, jer se radi o desetogodišnjacima koji nisu krivično odgovorni - objašnjava Đorović.

(M. M.)