Počasna straža Euleksa za ubijenog kolegu

Dvojica kolega ubijenog Euleksovog cariinika Audriusa Šenavičiusa, u znak poštovanja drže počasnu stražu ispred Institut za sudsku medicinu gde se još uvek nalazi telo ubijenog

Na ulazu Instituta za sudsku medicinu gde se još uvek nalazi telo ubijenog Euleksovog carinika Audriusa Šenavičiusa stoji Euleks počasna straža.

Ričardas i Grazina, dvojica Audriusovih kolega iz Euleksa, takođe iz Litvanije posetili su Institut sudske medicine ovog vikenda u znak poštovanja prema Audriusu i doneli cveće . Ričardas je radio zajedno sa Audriusom u Mitrovici i pamti ga kao veoma mirnu, prijatnu i veselu osobu, koja je uvek bila spremna da pruži pomoć i podršku kolegama kada im je ona potrebna.

Šef misije Euleksa Bernd Borhard je izjavio da je istraga ubistva u toku i da je Euleks „koncentrisao napore na uhvati počinioca ili počinilaca ovog čina pred lice pravde".

Službenik Euleksa, carinik Audrius Šenavičius (35) ubijen je 19. septembra, u ranim jutarnjim časovima na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Leposavić u mestu Balaban u opštini Zvečan. Nepoznata lica iz zasede zasula su rafalom iz automatskog naoružanja dva Euleksova vozila u kojima se prevozilo šestoro službenika, na redovnoj rotaciji sa Prelaza 1.

(S. S.)