KNEŽEVIĆ: Crna Gora veza EU i Balkana!

- Mislim da Crna Gora treba da se na međunarodnoj sceni pozicionira kao regionalni centar konekcije i interakcije unutar SE Evrope i Balkana, kao i između ovih regiona i Evrope i sveta - izjavio je predsednik "Atlas grupe"

Predsednik "Atlas grupe" dr Duško Knežević je, zahvaljujući poslovnim i privatnim kontaktima širom sveta, učinio mnogo da se za Crnu Goru čuje u krugovima velikih investitora.

On je u intervjuu za "Vikend novine" istakao da Crna Gora mora biti brža jer se više ne može dozvoliti luksuz propuštenih investicionih prilika.

- Mislim da Crna Gora treba da se na međunarodnoj sceni pozicionira kao regionalni centar konekcije i interakcije unutar SE Evrope i Balkana, kao i između ovih regiona i Evrope i sveta. U tom smislu smatram ekonomsko državljanstvo značajnim potencijalom za privlačenje investitora, resursa, znanja i konekcija koje mogu imati velike koristi za Crnu Goru i njeno međunarodno pozicioniranje - rekao je on.

On je naglasio i da postoje i izuzetno uspešne strane investicije, poput "Porta Montenegra", i to u velikoj meri olakšava pronalaženje modela za održive i efikasne investije. Takođe, Socarova investicija u Kumboru, brzina i način na koji je realizovan celi proces, trebalo bi da bude uspostavljeno kao standard za podršku stranim investicijama u Crnoj Gori i ophođenje prema stranim partnerima.

(Telegraf.rs / Izvor: Vikend novine)