Suđenje Luki Bojoviću odloženo, Ceca nije došla

Suđenje Luki Bojoviću i drugim pripadnicima "zemunskog klana" optuženim za više ubistava i pokušaja ubistava odloženo je za 25. novembar zbog izostanka branioca jednog od optuženih

Suđenje Luki Bojoviću i drugim pripadnicima "zemunskog klana" optuženim za više ubistava i pokušaja ubistava, pred Specijalnim sudom u Beogradu, odloženo je za 25. novembar zbog izostanka branioca jednog od optuženih.

Na suđenje, zbog smrtnog slučaja u porodici, na suđenje nije došao branilac optuženog Sretka Kalinića, advokat Slavko Petrić.

Sa suđenja, koje je trebalo da bude održano iz bezbednosnih razloga u Okružnom zatvoru u Beogradu, izostala je folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović, koja je danas trebalo da bude saslušana kao svedok. Ona je sudu dostavila medicinsku dokumentaciju da je bolesna, kojom je opravdala svoj nedolazak. U junu je Ražnatovićeva zbog neodazivanja pozivu za svedočenje na suđenju Bojoviću i ostalima kažnjena sa 50.000 dinara. Ona je trebalo da svedoči o okolnostima ubistva Branka Jeftovića Jorge.

Milisavljević je u odsustvu osuđen na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Ðinđića, dok je za krivična dela koja je izvršio kao pripadnik "zemunskog klana" dobio 40 godina zatvora. Osim ove optužnice, Bojović je pravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja i falsifikovanih isprava.

(Telegraf.rs / Tanjug)