ODLUČENO: Parada ponosa će biti održana, angažovano 5.000 policajaca!

Paradu ponosa 28. septembra obezbeđivaće 5.000 pripadnika MUP-a i Žandarmerije. Posle pozitivne bezbednosne procene od strane policije, u sredu se očekuje i procena BIA

Ovogodišnji "Prajd" dobio je pozitivnu procenu policije, nezvanično su saopštili organizatori "Parade ponosa". Njih će u subotu, 28. septembra, čuvati, kako piše "Alo", oko 5.000 policajaca i pripadnika Žandarmerije.

Kako kažu pripadnici LGBT populacije, šetnju će obezbeđivati policija, što će, prema njihovom mišljenju, osigurati učesnike, ali što istovremeno pokazuje da je Srbija i dalje ksenofobično društvo, koje ne trpi različitosti.

Pozitivna bezbednosna procena stigla je iz policije, ali će u sredu svoju procenu dati i Bezbednosno-informativna agencija (BIA).

- Plan je da ceo događaj pokriva oko 5.000 pripadnika MUP-a, odnosno saobraćajne i interventne policije, kao i Žandarmerije. Određeni broj njih šetaće unutar grupe, deo će obezbeđivati skup od početka do kraja, deo će kontrolisati prilaze gradu, a deo saobraćaj u gradu - kaže izvor iz policije.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)